💥 Bitcoin op weg naar $20k | Libra, Facebook & Technische Analyse – #2 MadelonPraat | Madelon Vos


Hoi en wat leuk dat je weer kijkt naar een nieuwe video. In de video serie Madelon Praat, praat ik je iedere week bij over Bitcoin, Blockchain, Marco-economie en Technische Analyse. En deze week beginnen we bij Libra. Libra is de nieuwe coin van Facebook, of althans, de non-profit kan, althans zo lijkt het. Ik leg je mijn bevindingen uit over Libra en Calibra, want niets is wat het lijkt. Facebook heeft namelijk een masterplan en zaagt hierbij aan de poten van Banken en Overheden, want dit initiatief kan Facebook Holding in één klap de machtigste partij van de wereld maken. Ook bespreken we de koersstijging, naast dat er ontzettend hard gewerkt is aan de fundamenten van Bitcoin is er meer gaande… De economie stevent af op een pijnlijke toekomst en ik leg je uit waarom en wat de gevolgen hiervan zullen zijn.

00:43 – Libra, Calibra, Facebook en Libra Networks
12:04 – Tweet Peter Shiff
14:02 – Handel neemt af tot niveau 2008
15:00 – Correlatie tussen adoptie crypto en inflatie
17:07 – Uitspraak CEO van 2e grootste bank Duitsland
18:13 – Het grote plaatje

🙏🏻 Support dit kanaal via:
▪️Gratis cursussen & ebook:
▪️Uitgebreide cursussen: *10% korting met code MADELON10
▪️Koop veilig goud/zilver:
▪️Koop veilig Bitcoin/crypto: *€5 gratis bitcoin
▪️Handel veilig Bitcoin/crypto: *Geen handelskosten op eerste €1000
▪️Beleggen in aandelen via: *€200 gratis transactietegoed

Ik accepteer geen donaties. Gebruik het geld dat je zou willen doneren alsjeblieft om te investeren in jezelf of in Bitcoin! Als je me wilt supporten kun je de bovenste affiliate links gebruiken, abonneren op mijn kanaal, klikken op het belletje en een duimpje achter laten. Bedankt!

👉🏻 Volg mij via:
▪️Instagram:
▪️YouTube:
▪️Wekelijks nieuws & updates:
▪️Twitter:

📺 Kijk deze belangrijke video’s terug:
▪️Bescherm je vermogen:
▪️Bitcoin halving 2020:
▪️Inflatie / deflatie:

📕 Bij deze mijn faves en must reads:
▪️Geldmoord:
▪️The Bitcoin Standard:
▪️Als de dollar valt:
▪️Big Reset:
▪️Beleggen met TA:

📈 Tools voor Technische analyse:
▪️Charting tool:

💻 Hardware & Software
▪️Final Cut Pro X
▪️Adobe Photoshop
▪️Macbook Pro

📩 Contact
▪️contact@madelonvos.nl

______________________________

Lieve kijker,

Vond je deze video leuk en wil je geen enkele video meer missen? Doe dan je duimpje omhoog, abonneer op mijn kanaal en klik op het belletje zodat je geen video meer mist. Ieder van jullie telt! 👉🏻

Veel liefs,

Madelon Vos
______________________________

📃 Disclaimer:

Please be advised that I own a diverse portfolio of cryptocurrency assets, and anything written or discussed in connection to cryptocurrencies– regardless of the subject matter’s content– may represent a potential conflict of interest. I wish to remain transparent and impartial to the cryptocurrency community at all times, and therefore, the content of my media are intended FOR GENERAL INFORMATION PURPOSES ONLY. Nothing that I write or discuss should be construed, or relied upon, as investment, financial, legal, regulatory, accounting, tax or similar advice. Nothing should be interpreted as a solicitation to invest in any cryptocurrency, and nothing herein should be construed as a recommendation to engage in any investment strategy or transaction. Please be advised that is in your own best interests to consult with investment, legal, tax or similar professionals regarding any specific situations and any prospective transaction decisions.

#bitcoin #economie #cryptocurrencies

30 gedachten over “💥 Bitcoin op weg naar $20k | Libra, Facebook & Technische Analyse – #2 MadelonPraat | Madelon Vos”

 1. Enkele hersenspinsels van mij.
  Amerika beseft ook wel dat de dollar een keer gaat vallen. Hoe kunnen ze de hele wereld gaan bereiken met een alternatieve currency? Met Libra. Opvallend dat alleen Amerikaanse bedrijven hier aan meedoen.

  In Nederland hebben wij Tikkie en iDEAL en daar maken we volop gebruik van. Andere landen hebben niet dit soort oplossingen momenteel. De adoptie zal wel hard gaan denk ik/ben ik bang.

  China zal dit niet toestaan, ze hebben al WeChat en Alipay. Deze twee tonen gelijk aan hoe succesvol een nieuw online betaalmiddel kan zijn. Het wordt super veel gebruikt.

 2. Non-profit my ass! Geld in welke vorm dan ook heeft alles te maken met machtstructuren. Bitcoin is uitgevonden om de macht van banken te breken en die macht rechtstreeks naar burgers onderling terug te brengen. Nu willen Facebook en die andere bedrijven die macht naar zich toe trekken. Trap er niet in!

 3. Facebook = NOPE! xD en om heel eerlijk te zijn…. ik kan niet wachten totdat het financieele systeem op zijn gat gaat. het systeem verdiendt het!

 4. Bedankt voor de uitleg. Volumes per land kan men ook hier zien https://coin.dance/volume/localbitcoins. Let op de latijns amerikaanse landen, met een hoge inflatie. Westerse landen worden momenteel in slaap gesust. Hier zit men te wachten op de inflatie die maar niet wil komen, maar de monetaire expansie van de westerse wereld creëert juist inflatie in andere werelddelen.

 5. Ik wou effe zeggen dat libra wel een blockchain is alhoewel dit een permissioned blockchain is en niet een public blockchain zoals bitcoin dit betekent dus inderdaad ook dat je het niet perse kunt minen aangezien het permissioned is en dus de source code niet open source hoeft te zijn zoals bitcoin.

 6. Hoi Madelon, bedankt weer voor je duidelijke video en ik zit zo met spanning te wachten op je aangekondigde cursus. Heb je een reële indicatie?

 7. 1 munt die alle andere domineert en wordt beheert door verschillende Amerikaanse bedrijven, vertrouw ik voor geen meter. De enige valuta van de overheid die ik zou omarmen, moet worden gesteund door iets met onderliggende waarde zoals goud en of zilver. Denk dat de crisis van Amerika, China en daarmee de wereld niet lang opzich laat wachten.

  Persoonlijk vind ik bitcoin en crypto een mooi alternatief voor ons huidig valuta stelsel, maar het heeft 1 grote zwakte. Wat namelijk als het internet verkeer plat wordt gelegd? Ik weet niet alles van de blockchain, maar geen communicatie netwerk, betekent niet kunnen betalen.

  Dat zal natuurlijk niet snel gebeuren, maar gisteren zagen we wat er gebeurd als het kpn netwerk uitvalt. Ik ben trein machinist en dat betekent chaos in deze digitale tijd. Gelukkig kan iedereen schakelen.

  Mede om die reden investeer ik ook in goud en zilver. Vooral zilver erg interessant, omdat het goud a zilver ratio veel te hoog is. Verder denk ik ook dat de zilver prijs zwaar gemanipuleerd wordt door grote banken op bijvoorbeeld de comex. Goud, zilver en crypto is anti banken beleid en daarom zullen zij naar mijn mening, zolang mogelijk boycotten

  Bedankt voor je info

 8. “Give me control of a nation's money and I care not who makes the laws.”

  ~ Mayer Amschel Rothschild

 9. Thnx voor deze video en uitgebreide uitleg over Libra👊

 10. Je hoeft natuurlijk niet per se een Blockchain te zijn om op Exchanges verhandelbaar te zijn! Zoals holochain (HOT) is ook geen blockchain en verhandelbaar op Exchanges en momenteel op plek 36 in de ranglijst 😉

 11. … maar wel heel veel goedkope werkkrachten in de derde wereld, of de derde wereld op een andere manier uitbuiten……?

 12. ik hou mij nu 2 jaar bezig met handelen op binance. Ik volg peter schiff ook , in mijn ogen is het een spel van de grote jongens. Zij bepalen of die omhoog en omlaag gaat. Jan de boerenlul zoals ik , maken ze lekker met mooie grafieken, curves en cycles… Alleen maar om het domme volk te enthousiasmeren,,, zodat men zo dom is om in te stappen op deze krankzinnige prijs. Maar de stijging moet nog even aanhouden.. zodat iedereen dr weer in geloofd. Als die nu naar 3000 terug knalt… stapt men massaal uit. Einde bitcoin. Maar het is exact wat peter schiff zegt.. One fool sells it to an even bigger fool. Verkoop je op 11000 en hij stijgt naar 12000 dan ben je niet blij met je winst. Thats the game… Spelen in op de gretigheid en hebberigheid van de mens.. We all want MORE

 13. Waarom zouden ze stoppen met geld bijdrukken als de inflatie rond de 2 procent zou blijven.

 14. Wauw.. wat een vergelijking “Derde wereldlanden en Nederlandse daklozen” …

 15. je blijft goede nieuwsfietjes beetje TA/FA dat ik vaak blijf volgen ! x

 16. Het is heel simpel en betaalmiddel zou gebouwt moeten worden als side-chain op Bitcoin. Zoals het ligthning network. Alleen met een betere naam en marketing en betere gebruiks gemak. Wat nu niet het geval is.

 17. Libra….

  Er waren ooit goudsmeden die goud van "klanten" bewaarden in hun kluis. Voor dit bewaarde goud gaven ze papieren bewijzen uit. Al snel kwam men er achter 2 dingen. 1. men ging handelen met de bewijzen ipv het fysieke goud en 2. het kwam nooit voor dat ze allemaal tegelijk hun goud op kwamen halen. Er was al snel een goudsmit die hier een handeltje in zag en goud begon uit te lenen dat van klanten was en meer bewijzen begon te schrijven dan hij fysiek goud had

  De bank was geboren.

  In de loop van de jaren nationaliseerde staten deze zwendel door eigen goud voorraden er op na te houden en de bewijzen geld te noemen. Zodat we vandaag de dag niet langer goud naar de bank toe brengen maar ongedekt papier genaamd geld, waarbij de banken hetzelfde trucje toepassen als de goudsmeden deden op geld. (namelijk geld uitlenen wat ze niet hebben, en dat is allemaal legaal).

  Bigtech heeft hier goed naar gekeken. Straks leg je dollars en euro's in en koop je daarvan libra en kan je je ontvangen libra weer terug ruilen voor "valuta" (dollars, euro's the lot). Waar facebook gewoon op gokt is dat mensen dit niet (of in ieder geval niet allemaal tegelijk doen) want wanneer mensen betalen en betaalt worden in libra waarom zou je dan nog terug willen naar die "oude" euro en dollar. Waarmee men dus straks de mogelijkheid krijgt om niet alleen de bank te spelen maar ook nog de geldpers in handen te hebben.
  Libra wordt in de markt gezet als stablecoin maar is dit in feite niet. Een munt als USDT is alleen maar stable tegenover de dollar omdat hij door dollars gedekt zou zijn, maar een USDT is niet stabiel ten opzichte van de euro in feite is hij net zo stabiel als de euro.
  Libra's worden straks gekocht in iedere valuta facebook zou wel gek zijn om alle koersrisico's tussen die munten zelf te gaan lopen. De waarde van een libra wordt straks grotendeels bepaald door de prijs waarop facebook de libra's in een bepaald land aanbied en opkoopt. Libra is dus straks waard wat facebook het waard vind in een bepaald land.
  Hierdoor wordt ook heel lastig voor nationale overheden om de libra te reguleren want het is straks aan facebook in welke munt en op welke waarde men de libra gaat waarderen en dit kan zelfs op ten duur een pressie middel worden.

  Even los van het hele adverteerders model er achter deze munt / Wallet is dit gewoon de eerste poging van bigtech om het monetaire systeem over te nemen met een wereldwijde munt die zij volledig controleren. Als dit er niet achter had gezeten en het was hun alleen te doen om een betaalplatform te worden waarbij ze de transacties tussen hun klanten konden volgen hadden ze wel gewoon een paypall, tikkie achtig betaal systeem geïntroduceerd waarbij betalingen gewoon in de lokale valuta plaatsvinden..

  Give me control of a nation's money and i don't care who makes its laws

 18. "Er zit geen geld in de derde wereld, daarom zijn ze de derde wereld…" Je begon interessant maar daar werd het me duidelijk dat je niet echt weet waar je het over hebt.

 19. Libra klinkt leuk tot dat de top bij Facebook er achter komen dat ze er meer geld mee kunnen verdienen.
  Dan is het ineens niet meer zo leuk.

Reacties zijn gesloten.