💡 Is bitcoin een zeepbel? | Cryptocast 230


Presentator:
🎙️ Herbert Blankesteijn

Bitcoin en crypto zorgt vaak voor verhitte discussies en verdeelde meningen. Daar heeft onze gast van vandaag ook aan mee gedaan. In een column in het FD twijfelde hij openlijk of hij moest instappen in de ‘Bitcoinbubbel’. We hebben het over Jasper Lukkezen, macro-econoom en hoofdredacteur van vakblad ESB. Met hem spreken we over (natuurlijk) zeepbellen, het verbieden van bitcoin, de economie en meer. Co-host is Paul Buitink.

Shownotes:

0:00 Start podcast
1:00 Nieuws: Tesla verkoopt bitcoin
8:50 Prijsanalyse met Rational Root
15:15 Nieuws: Texas en crypto
21:35 Het gesprek met Jasper

14 gedachten over “💡 Is bitcoin een zeepbel? | Cryptocast 230”

 1. Jaja daar is hij weer…..het klimaat wordt er weer bijgehaald en dat linkse volk wil weer belasting binnenharken 🤮

 2. Een zeepbel? Je moe gewoon kopen als ie laag staat… dus let vooral goed op nu 😉
  Het feit dat Tesla ze heeft verkocht zegt momenteel meer over Tesla dan over Bitcoin. Just you know.

 3. Ik ben erg blij dat je deze podcast maar bij een uur gelaten hebt Herbert…dank…pff…wat een hoofdpijn bij deze 'macro econoom'!!

 4. Niet echt een verrassend gesprek. Veel (macro-)economen leven namelijk in hun eigen conservatieve bubbel en echo-chamber. Maar naarmate Bitcoin steeds vaker de status quo veranderd, zien we steeds meer meningen bijdraaien. Geef het tijd, ook Rome is niet op één dag gebouwd.

 5. Ik denk dat Paul en Herbert geen vragen meer hebben, maar elke argument wat Jasper aanhaalt waarom bitcoin geen goed idee is makkelijk kunnen weerleggen. Mijn ervaring is dat economen niet de verbeeldingskracht hebben om de waarde van bitcoin te zien. Voor mij wordt het steeds lastiger om naar economen te luisteren of om met ze te discussiëren. Dit gezegd hebbende wil ik Jasper wel bedanken en zal ik ook de volgende aflevering met hem gaan luisteren omdat ik altijd open blijf staan om mijn blinde (bitcoin) vlek bij te stellen.

 6. Paul Buitink is goed bezig met zijn vragen. Voor mij hoeft deze econoom niet zo lijkt wel familie van Rob Jetten.

 7. Waarom heb ik altijd kuthollanders tussen mijn aanbevelingen staan

 8. Bitcoin is een goed dat is ontstaan om centralistische onwaardigheid tegen te gaan. Dat is de intrinsieke waarde van Bitcoin.
  Dat Bitcoin macht vertegenwoordigt kun je zien aan de machtigste globale groep die zich in hun onrechtvaardig eigengereid handelen bedreigd voelen.
  Als heersers zullen zij er samen met hun regeringen alles aan doen om centrale regulering tegen de onafhankelijkheid van burgers te implementeren zodat de machtsconcentratie behouden blijft. Grote verliezer is de gewone wereldbevolking.
  Bitcoin is vóór alles geen geld, maar een goed van vrijheidsexpressie. Bitcoin werkt via een extreem veilige en zeer kostbare database die versleutelde toegang biedt aan iedereen, en is ingesteld tegen de herhaaldelijk falende machtigste centrale globale bedrijvigheid die steeds opnieuw door centrale wettelijke maatregelen in leven wordt gehouden. Dat heeft negatieve invloed op het leven van alle burgers, het meest op de allerarmste mensen. Ik zou het betitelen als ernstig burgermisbruik. Bitcoin is gericht tegen uitbuiting en totale controle.

 9. Nee hoor, een tegengeluid organiseren is alleen maar heel positief om jezelf een nog beter beeld te vormen over de toekomst van btc. Well done om deze meneer uit te nodigen. Vaker doen!

 10. De rechtmatige eigenaars van Bitcoin zijn de CIA en de CCP, en beiden verliezen alles!!! Cryptocurrency verdwijnt voor 99,9%! Ook de FOREX verdwijnt voorgoed, want na het nieuwe geldsysteem wat het Quantum Financial system noemt, krijgen we een revaluatie van 23 valuta's die allen dezelfde waarde zullen hebben en elk biljet van eender welk land zal voorzien worden van goud certificaten. Elk biljet komt overeen met een goudklomp die tot dezelfde code behoort die in de goudklomp gesmolten is. In België hebben medewerkers van de bank naar buiten gebracht dat ze bijna geen cash geld meer kunnen krijgen! Zorg dat je voor 3 weken genoeg voedsel in huis hebt en ook cash geld om die periode te overbruggen, want er zal heel wat gebeuren!

 11. Een handelswereld betreden zonder enige hulp van een professionele handelaar en product of winst verwachten is als water in wijn veranderen, je hebt een wonder nodig, daarom handel ik met SARAH CUDMORE meer haar handelsvaardigheden zijn uitzonderlijk

 12. “Investeringen in de financiële sector leiden niet tot groei”. Juist. Daarom is bitcoin zo revolutionair. Als btc on geld is is er geen reden meer voor iemand om te investeren in “de financiële sector”. Die hele sector is nutteloos wanneer je spaargeld je goed dient.

Reacties zijn gesloten.