💡 Banken kunnen steeds Moeilijker om Bitcoin heen | Cryptocast 157


Veel media bellen Teunis Brosens, econoom bij ING, als ze commentaar van een bank nodig hebben op cryptoöntwikkelingen. In 2018 was hij nog waarschuwend. De laatste tijd lijkt hij milder, al blijft de scepsis. Mensen zoeken vooral bitcoin op omdat de alternatieven zo slecht zijn, de volatiliteit vindt hij nog steeds een probleem en hij is er niet van overtuigd dat bitcoin een goede belegging is. Dus wat is de positie van ING en wat voor kansen hebben banken nog op de cryptomarkt? Amerikaanse banken zetten inmiddels de toon als het gaat om acceptatie van bitcoin als belegging.

Presentatoren:
🎙️ Herbert Blankesteijn, presentator BNR Digitaal
▪️
📈 Madelon Vos, trader en YouTuber
▪️
▪️
▪️ s

19 gedachten over “💡 Banken kunnen steeds Moeilijker om Bitcoin heen | Cryptocast 157”

 1. Wat een gedraai om de vraag wat er nodig is voor banken om btc aan te bieden. Wat is het verschil in het aanbieden van etf's, turbo's, aandelen en bitcoin? Zolang je aan de klant duidelijk aangeeft dat het speculatieve beleggingen zijn met een hoge risico, dan hebben ze zich toch aan hun zorgplicht voldaan.

 2. de banken gaan er sowieso geld willen aan verdienen en ze zullen ook wel met hun eigen coin afkomen

 3. Herbert kerel je bent uitstekend op de hoogte echter ik vindt de uitzendingen wel vaak een monoloog van wat jij denkt en ziet. De andere partijen komen maar heel lastig aan het woord. Misschien dat er wat meer vragen gesteld zouden worden aan de gasten. Die zitten er ook niet voor niets en ook hun mening kan van interessant zijn. Dus prima show maar maak er geen one man show van aub. Anders haken we sneller af en dat is niet de bedoeling.

 4. Goede podcast weer. Ik had gehoopt dat jullie wat meer zouden vragen over hoe ING aankijkt tegen Ripple als partij om transacties sneller te laten verlopen, of dat ze wellicht met een eigen project bezig zijn.
  Ik weet dat Cryptocast voornamelijk om Bitcoin gaat, maar er zijn nog zoveel meer interessante projecten, crypto-wise. Misschien dat die ook wat meer aandacht kunnen krijgen?

 5. Als ik een bank was zou ik blij zijn met iets waar ik een belegging in kan beginnen en wat giga rente opbrengt . Voor al die puinhopen die ze veroorzaken moeten ze juist blij zijn en het is een store of value zeg nu zelf welke idioot gaat met Bitcoin betalen die op termijn meer waard gaat worden ? Mensen willen op termijn toch cashen en het weer ergens in stoppen '' ook nog eens goed voor de economie " Zelf voorzie ik dat meer mensen in opkomende coins gaan zitten en uit BTC stappen of een gedeelte er af halen om te investeren ,omdat daar meer cash uit te halen valt . Heb zelf 2005 Cardano's gekocht nadat ik met Ethereum begon wat flink kelderde en mn inleg gered en in Cardano gestapt bij 0,82 cent per st en blijf in Cardano investeren nog Tron Eos Ripple er bij zit veel potentie in . Ik vind Bitcoin niet decentraal waarom niet omdat het zonder fiat " wat centraal is " niet bestaat . Dus je hebt iets centraals nodig fiat is onderdeel daar van en stopt dat in iets " decentraals " wat enkel bestaat bij de gratie van iets wat uit een centraal systeem komt " fiat "ik voorzie historische stijgingen in Cardano en Ethereum verslaan . Zit meer technologie achter in DeFi en ook laag in transactie kosten die giga zijn bij Ethereum

 6. Interessante podcast! Luister/kijk iedere week trouw.

  “BitcoinCast” zou alleen een betere benaming zijn. Altoins worden wel heel vaak negatief weggezet.

 7. Beste Herbert en Madelon, ik vind het jammer dat de nieuwe vaste componenten zoveel tijd in beslag nemen. Ik vind het heel erg saai en luister veel liever naar jullie gasten.
  Ik hoop dat jullie iets met mijn feedback doen. Ik ben een fervent luisteraar van jullie podcast!

 8. Weer een prima podcast, ik heb zoals vaak ervan genoten. Txs

 9. Tweede week op rij connectie problemen Madelon. 🙁

 10. Waarom laten jullie mensen op afstand niet gewoon lokaal hun stem opnemen? Dan zal de geluidskwaliteit echt veel beter zijn!

 11. Risicobeheer is een essentieel element van succes voor elke handelaar in elke markt. Ongeacht de grootte van het kapitaal waarmee u handelt of waarin u belegt, verliezen zullen onvermijdelijk zijn, vooral in zeer volatiele markten zoals cryptocurrency. Het is van vitaal belang om te leren hoe u risico's kunt beheersen om verliezen te minimaliseren. Maar het is ook noodzakelijk om het risicobeheer onder de knie te krijgen om maximale winst te garanderen. Immers, hoe meer u bereid bent te riskeren, hoe groter de potentiële beloning. Ik ben geen professionele handelaar, maar ik had het geluk om 25BTC te verdienen sinds eind vorig jaar volgens de instructies van de heer Christoph Hoffmann dagelijkse signalen die zo nauwkeurig en goed winstgevend waren. Hij voert een programma uit voor investeerders / nieuwelingen die geen idee hebben hoe de handel in Bitcoin werkt, om hen te helpen de volatiliteit van de cryptomarkt te benutten en ook meer bitcoin te stapelen. Je kunt Christoph gemakkelijk bereiken op het Telegram-kanaal: @Christophsignals … voor hulp bij alle cryptogerelateerde processen

 12. Misschien Madelon niet meer uitnodigen. Dat luistert een stuk fijner en professioneler.

 13. Als Madelon nou ergens gaat zitten met een goede verbinding en Herbert niet iedere zin tig maal ‘eh’ zegt en niet (als enige radiomaker in NL) het over het draaiboek heeft, dan kan deze inhoudelijk verder prima podcast gewoon in een uur.
  Dan over het niet aankomen van transacties vanuit Binance naar je NL rekening. Waren dit wellicht grote bedragen hoger dan €10.000? Dan moeten de cryptobedrijven het melden bij de belastingdienst en om geen gezeik te krijgen houden ze het voor de zekerheid maar tegen tot het akkoord wordt bevonden. Is ook in NL, probeer maar eens een bedrag hoger dan 10k op Bitvavo te storten. Altijd grote bedragen opsplitsen dus, al is je geld zo wit als een laken.

 14. Altijd interessant, ik geniet er wekelijks van.
  Wat ik niet goed begrijp is dat microcashen…waarom naar 5000? in welke aflevering is dit uitgelegd?

Reacties zijn gesloten.