Истражување на Коини/Токени – Internet Computer ICP 03.06.2023


КАНАЛОТ ЌЕ ПОСТОИ СЕ ДОДЕКА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ИМА ИНТЕРЕС ЗА МОЈАТА РАБОТА – БЕСПЛАТНО!!!
Но доколку сте одлучиле да ме частите кафе повелете на адресите подолу или на специјалната Buy me a coffee апликација за поддршка на дигитални креатори:

Купи ми кафе 😀

BTC
3F1YGWnKdSjPWqt9YNBpdtg2mYpodezhq8

ETH
0x6dd848feb9804d86beacb8a3cdf8d20ed9fe6353

ADA
addr1q83q3uq2jfy3ca4xcfy9mr3j5vqry487vwqwayau29hqvcxjmcyu4ukqy0hzuk35cz97dt3snx93dehhc8pm2z85s7lqn3uqn6

DOT
15dCx5mn1hFG6rJ26SACzH72LqwaVhZ3FSza8bFzFjjoBbDR

XRP
rhtibE7qNF6t7PbmtCTkTgDa3yrBL6bmeh

На следниот линк можете да погледнете како се прави Node на ICP:

На следниот линк можете да погледнете како се прави stake на ICP коините:

На следниот линк можете да погледнете колку BTC се префрлени моментално на ICP мрежата преку технологијата со канистри:

Анализа на Коини/Токени – Во ова видео ќе направиме детална анализа според досега поставените точки на истражување. Ќе може да проследите техничка и фундаментална анлиза на Internet Computer ICP коинот според следните точки на истражување:

1. Апликација и практична примена на коинот/токенот (за што истиот се користи)
– Дали има други проекти кои му се
конкуренција
– Дали има апликации од реалниот
свет кои можат да го заменат

2. Road map, во кој стадиум од развојот се наоѓа самиот проект
– Зрелост на пазарот
– Активен Road map

3. Техничка анализа
– Во кој циклус од Bear и Bull се наоѓа
проектот на макро ниво
– НИКОГАШ НЕ КУПУВАЈТЕ НА PUMP

4. Фундаментална анализа
– Вести за проектот во последниот
период
– Партнерства
– Поврзаност со кривични или судски
случаи

5. Токеномија
– Тип на Blockchain
– Залиха (Ограничена или не)
– Колку од залихата е веќе на пазарот
– Колку од залихата е поседувана од
тимот/институции

6. Децентрализација
– Проверка на најголемите
новчаници

Следете ја нашата работа на нашите профили на социјалните мрежи:

Facebook fan page:

Youtube Channel:

Instagram:

TIkTok:

Крипто Гемиџија

Проследете го ова следно видео во нашиот напреден курс за техничка анализа на пазари, користење алатки на Trading view платформата, структури и начини на тргување на пазарот. Се надеваме ќе ги најдете корисни овие почетни видеа на нашиот канал и ќе научите нешто повеќе за техничката анализа. Сето она што е објавено на нашиот канал е од исклучиво едукационен карактер. Ве повикуваме да оставите ваш коментар со мислење околу нашите содржини и да ни помогнете да го унапредиме нашиот нов канал. Секоја ваша помош со ставање на Like на нашите видеа, субскрипција на нашиот канал како и споделување на овие материјали помага во распространување на оваа незастапена наука во Македонија па и пошироко, за што сме ви однапред благодарни. Помогнете ни да пораснеме како канал за да можеме ние да помогнеме на многумина во нашата земја на кои им се потребни овие едукативни материјали. Ви благодариме за соработката и се надеваме уживате во нашите материјали.

Со почит – Крипто Гемиџија
#криптогемиџија
#cryptogemidzija
@криптогемиџија
@cryptogemidzija

2 gedachten over “Истражување на Коини/Токени – Internet Computer ICP 03.06.2023”

  1. Секоја чест на трудот и се ова што го правиш за сите нас. Да си ми жив и здрав.

Reacties zijn gesloten.